Live fast, Die young

Live fast, die young, super stoere tekst vind je niet?

Wie officieel als eerste met deze quote is gaan gooien weet ik niet maar “James Dean” en de punkband “The Circle Jerks” zijn voor mij degene waardoor ik ooit van deze uitspraak heb gehoord.

En natuurlijk loopt ook menig rock&roller, punker of ander soort gespuis weg met deze mooie quote.

Ook ik heb lang gezworen bij deze kreet, als je jong bent, rebels en toevallig ook nog  een punk attitude met je meedraagt dan moet je er naar leven ook. Maar als we nu eens dieper in de betekenis duiken van deze quote dan betekent het dus in feite dat als je snel leeft, doordraaft en weinig tijd voor jezelf besteed dat de kans bestaat dat je vroeg sterft. Of ziek word en van alles gaat mankeren (zoals bij mij het geval uiteindelijk is geweest.)

En dit betekend niet dat je daarvoor flink voor aan de drank en drugs hoeft zitten en schreeuwt hoe “rock&roll” je wel niet bent. Nee, dit kan net zo goed gelden voor die hardwerkende sportman die zijn lichaam in een constante vorm van stress heeft staan, of de huismoeder met parttime baan die van hot naar her rent om alle ballen in de lucht te houden.

Stress dus, gehaast leven en geen tijd voor ontspanning of eens lekker even helemaal niets doen.

Gehaast leven is dus ook snel leven en inmiddels doen we dit allemaal, al vanaf dat we naar school mogen word ons geleerd dat we veel in weinig tijd moeten kunnen presteren. Als je een klein beetje de raderen laat draaien dan kun je bij jezelf afvragen of dit echt de rede is waarom wij hier op aarde zijn gekomen.

Nou draaide de raderen bij mij al op zeer jonge leeftijd en wist ik al snel dat er iets niet klopte in de maatschappij. Terwijl mijn omgeving alles voor lief nam verzette ik mij hevig tegen alles wat ook maar enige autoriteit over mij probeerde te krijgen.

Rebels gedrag dus, schoppen tegen zoveel mogelijk heilige huisjes en maar zo hard als je kan tegen de stroom op zwemmen.

Als je tegelijkertijd ook nog een beetje mee wilt draaien in een maatschappij die voor jou niet werkt en er een niet al te gezond voedings-patroon op na houd dan geeft dat een vorm van stress. Chronische stress zonder dat je het weet. En laat nou net deze vorm van stress een van de meest schadelijke zijn voor je lijf.

Goed, de eerste 25 jaar van je leven ben je daar wel tegen bestand en kan je lichaam heel wat hebben. Daarna word het wat lastiger voor je lijf om zich te herstellen en tegen de tijd dat je veertig bent beginnen zich al wat klachten te ontstaan. Hoeveel mensen ik niet ken die nu al kampen met een te hoge bloeddruk, hartklachten, Burn-out, maagklachten, etc. en dan zijn we pas veertig.

Allemaal klachten die te wijten zijn aan “te snel leven en ongezonde voeding”. En wat gaan we vervolgens doen? Naar de dokter, die ons vervolgens vol stopt met medicijnen voor de rest van je leven.

Ja echt, ik heb het zelf meegemaakt.  Zo ging ik na 35 jaar snel leven bijna dood aan een hevige slokdarm ontsteking. Drie jaar lang gierde het maagzuur mijn keel uit en kon ik alleen nog maar gemalen voedsel en thee drinken.

Mijn lichaam gaf aan het zat te zijn wat ik hem te eten en ook niet geheel onbelangrijk de drinken gaf. Ik at me gek aan de maagzuur remmers die meer schade aanrichtte dan dat ze me hielpen.

Nadat ik de “specialist” in het ziekenhuis vroeg of er misschien enig verband met mijn leefwijze of eetgewoonte kon zijn dat ik deze klacht had , vertelde de vriendelijke arts mij dat dit niet het geval kon zijn.

Ik mocht gewoon doorgaan met shit eten en alcohol drinken zolang het maar geen krat bier per dag zou zijn.

Haha lachen hé, dat artsen ook eigenlijk alleen maar weten wat ze in de schoolbanken hebben geleerd. Ja die zelfde schoolbanken waar je snel en vlug moet presteren. Waarschijnlijk stond er in zijn leerboek: Wat te doen bij maagzuur en aanverwante maagklachten? Antwoord: Maagzuur remmers voorschrijven.

Over voeding schijnen hoog opgeleide professoren op dat gebied niet veel te leren in die snelle schoolbanken.

 

 “LIVE FAST, DIE YOUNG, AND LEAVE A GOOD LOOKING CORPSE”

 

Inmiddels is de klacht volledig weg heb ik sindsdien mijn leefstijl volledig omgegooid, gezonde voeding, ben ik gestopt met snel leven en neem ik tijd voor ontspanning door middel van yoga en meditatie.

Hierbij roerde ik ook nog een beetje hulp vanuit het holistische circuit er doorheen en ben ik gestopt met het zwemmen tegen de stroom in, en walla!

Met dit verhaal wil ik je alleen maar vertellen hoe belangrijk het is dat je je gezondheid in je eigen handen houd. Zelf na blijft denken en zodra je een klacht of ziekte verschijnsel hebt er alles voor doet dit te verbeteren en jezelf te genezen. Voor zover dat lukt natuurlijk.

Hiervoor zijn natuurlijk ook artsen nodig met kennis van zaken maar vergeet niet dat ook jij in het bezit bent van een zelf helend vermogen. (En daar hoef je niet voor in de schoolbanken te hebben gezeten)

Maar laat het niet zover komen , alles wat jij bezit is jou lichaam en daarvan heb je er maar één. Wees trots op je lichaam en zorg voor je lichaam.

Zorg ervoor dat je uit de zesde versnelling komt en zo nu en dan wat vertraagt, regelmatig mediteert gezond eet en tijd voor jezelf neemt.

Mits je het hier op aarde maar een klote boel vind dan geld maar één ding:

Live fast and die young!

 

2 Reactie's
 • Pjotr Vreeswijk.
  Geplaatst op 05:55h, 29 november Beantwoorden

  Goed bezig Per. Leuk om te zien dat jij jou weg hebt gevonden. Gave site ook. Succes met Levensechtwel

  • perry
   Geplaatst op 10:49h, 29 november Beantwoorden

   Dank je Pjotr!!

Geef een reactie